Överlägg

Homestyling & inredningskonsult i Sjöberg

Välkommen till Homestyling365.se 👋

Vårt mål är att hjälpa dig öka värderingen på din bostad eller lokal ✅

Våra inredningskonsulter i Sjöberg stylar din bostad eller lokal så att den blir lättsåld och attraktiv inför visning och försäljning.

Nyckeln till en bra affär till önskat pris är att förmedla rätt känsla – en stilsäker helhet där alla detaljer samverkar i harmoni.

Därför rensar vi bort, flyttar om och inreder trendmedvetet för att skapa luft, rymd och känsla.

När du lämnar över nyckeln till oss kan du vara trygg i att dina rum genomgår en förstklassig styling.

Med fingertoppskänsla och stor erfarenhet av att skapa attraktiva och säljande miljöer där helhet och stämning ligger i fokus, hjälper vi dig med en professionell homestyling i Sjöberg så att förutsättningarna blir det bästa inför försäljningen av din bostad.

Vi har förmånen att få vara utvalda att samarbeta med en rad marknadsledande varumärken, och vi inreder med high end-design och snittblommor beställda direkt från Holland.

Med varsam hand ger vi din bostad en finish som få andra kan leva upp till – och dammar av och spacklar igen efter oss.

Din bostad är i trygga och kreativa händer med oss 😍

Inredningskonsulter i Sjöberg med ROT-avdrag ✅

Ofta är hela eller delar av kostnaden för homestyling/homestaging avdragsgill.

När din bostad är såld får du nämligen dra av vissa av dina utgifter för försäljningen – konsultation och fotografering, ommöblering, lån eller hyra av möbler och tillfällig magasinering till exempel.

Men möbler som du väljer att behålla från homestylingen, och andra utgifter kopplade till ditt nya boende, är dock inte avdragsgilla.

Vi hjälper dig gärna räkna på vad som är avdragsgillt inför just din homestyling i Sjöberg.

3 tips inför din homestyling i Sjöberg ✅

  1. När du ska anlita en stylist så är det viktigt att välja rätt stylist för just din bostad. Stirra dig inte blind på offertens pris.
  2. Välj den stylist som du tror kan framhäva din bostad på bästa sätt.
  3. Hitta en stylist som kan hålla den berömda balansen i sin styling, utan att bostaden blir ”överstylad”.
    En duktig stylist kan ta till vara på det som finns, men ändå utföra underverk.

Vanliga frågor om homestyling i Sjöberg ✅

🤔 Vad är homestyling och homestaging?

Homestyling är ett svenskt ord för engelskans home staging, det vill säga att stajla en bostad inför en visning så att försäljningsvärdet förhoppningsvis ökar.

Uttrycket myntades av den amerikanska toppmäklaren och inredningsdesignern Barb Schwarz i slutet av 70-talet, men i Sverige dröjde det ända till millennieskiftet innan fenomenet slog igenom, främst tack vare olika tv-program om bostadsförsäljning och inredning.

En del skiljer dock på homestyling och homestaging och menar att homestyling är något du gör för din egen skull, medan homestaging görs för dem som eventuellt kommer att bo där.

I en mindre homestyling kan du piffa upp inredningen med nya textilier, växter och tavlor, medan du i en större målar om, fraktar bort gamla möbler och lånar in nya.

Det finns många homestyling- och inredningsföretag som kan hjälpa dig, dels med just magasineringen av gamla möbler och lån av nya, men också med själva stajlingen. Eller så kan du förstås göra stajlingen på egen hand.

🤔 Vad kostar homestyling inför försäljning?

Priset för homestyling varierar stort beroende på bostaden och vilken typ av hjälp du vill ha.

Som exempel kan en konsultation kosta omkring 2 000 kronor medan en större styling med inhyrt möblemang kan kosta från 20 000 kronor och uppåt.

🤔 Är homestaging avdragsgillt?

En del av kostnaden för homestaging är avdragsgill. Utgifterna som är avdragsgilla är konsultation och fotografering, ommöblering, hyra av möbler under visningen och tillfällig magasinering.

🤔 Hur mycket påverkar homestyling slutpriset?

Idag föreslår många mäklare att du tar hjälp av en inredningskonsult för att få hjälp med homestyling när du ska sälja sin bostad. De vet att det ger en effekt på slutpriset. En inredningsstylist kan se detaljer som kan göra stor påverkan på helhetsintrycket av din bostad.

Dessutom kan stylisten se bostaden utifrån köparens perspektiv och på så vis framhäva din bostad för att locka så många spekulanter som möjligt. Det skapar bättre förutsättningar till fler budgivare och ett högre slutpris.

Men det är förstås många andra saker som spelar in. Bland annat bostadens skick och adress, men även våningsplan eller om det finns balkong eller ej. Därför är det svårt att säga exakt hur mycket en styling gör för just din bostads slutpris.

Gå istället till dig själv och tänk på hur du skulle agera som spekulant. Vad är viktigast för dig? Efter område, adress och utgångspris så är det ofta bostadens bilder som är avgörande om du går på en visning eller inte, eller hur? Bilderna är oerhört viktiga för att tilltala spekulanter.

🤔 Varför välja homestyling vid försäljning?

Förmodligen vill du som de allra flesta andra få så mycket som möjligt vid en försäljning. Genom att framför allt skapa en inspirerande och säljande miljö där man knyter ihop helhet och stämning, där fokus ligger i rätt möblering och detaljer som presenterar ytor och funktionalism så kan kunden därför föreställa sig sitt ”nya hem”.

Din homestyling och inredningskonsult i Sjöberg hjälper dig hela vägen.

Vi hoppas verkligen ni väljer Homestyling365 ifall ni är på jakt efter en homestyling eller inredningskonsult i Sjöberg 🙏